Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ανησυχίες για το κινέζικο οργανωμένο έγκλημα


Μπορεί η Αστυνομία να εξιχνίασε την απαγωγή της 39χρονης στην περιοχή της Μεσσήνης, ωστόσο η όλο και αυξανόμενη δράση από πλευράς Κινέζων κακοποιών αποτελεί εστία ανησυχίας για την ΕΛ.ΑΣ..

Η απαγωγή αυτή ήταν η δεύτερη μέσα
σε λίγους μήνες στην Πελοπόννησο, όπου φαίνεται ότι έχουν συγκεντρωθεί κακοποιά στοιχεία από την Κίνα τα οποία χρησιμοποιούν μεθόδους της εγκληματικής οργάνωσης «Τριάδες»!

Οι «Τριάδες» είναι μία από τις παλαιότερες μυστικές οργανώσεις της Κίνας που ξεκίνησε ως κίνημα αντίστασης εναντίον των αυτοκρατόρων της δυναστείας του Μαντσού. Ωστόσο, στο πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε εγκληματική οργάνωση με χιλιάδες μέλη και άπλωσε τα δίχτυα της σε όλο τον πλανήτη. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έφτασαν μέλη της και στην Ελλάδα, όπου προσπαθούν ενδεχομένως να εγκαταστήσουν θύλακες παράνομης δράσης.


Οι δύο από τους τέσσερις δράστες της απαγωγής στην Μεσσήνη, ένας 28χρονος και ένας 38χρονος Κινεζικής καταγωγής, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών, οι οποίες ερευνούν αν έχουν σχέση με έναν άλλο ομοεθνή τους που κρατείται στις φυλακές για ανάλογο αδίκημα! Και αυτός, είχε απαγάγει έναν 38χρονο συμπατριώτη του επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Γαστούνη, στις 15 Σεπτεμβρίου 2010. Του είχε αρπάξει 10.000 ευρώ με την βοήθεια δύο συνεργών του οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι και τον περιέφεραν επί μια εβδομάδα σε διάφορες

τράπεζες αναγκάζοντας τον να σηκώνει χρήματα από τον λογαριασμό του και να τους τα δίνει! Συμπωματικά (;) και αυτός είχε συλληφθεί στην Καρδαµύλη της Μεσσηνίας!

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου