Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πορεία ανάπτυξης ζήτησε για άλλη μια φορά ο Αντ.Σαμαράς από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας


Τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας, επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς. Αφού ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τις προσπάθειες που γίνονται, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, κάλεσε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση να προχωρήσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, στο δρόμο της ανάπτυξης, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο εργατικό δυναμικό της χώρας.

«Βρίσκομαι και πάλι κοντά στον απλό εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, σε μια βαριά βιομηχανία, σε μια σκληρή δουλειά. Βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους που αγωνίζονται για το μεροκάματο και δίνω από εδώ το δικαίωμα σε κάθε έναν να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Λέω στην κυβέρνηση ότι η ανεργία έχει 'χτυπήσει κόκκινο' σε κάθε σπίτι.

» Προειδοποιώ την κυβέρνηση ότι αν δεν βγει γρήγορα από αυτό το δρόμο τον μονότονο, τον λαθεμένο, της ανασφάλειας, ο Έλληνας εργαζόμενος δεν θα μπορέσει να δει το δρόμο της προκοπής. Πρέπει να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Η Ελλάδα μπορεί, με το προσωπικό της, τους τεχνίτες της, να προοδεύσει, αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία. Αυτό το μήνυμα ελπίδας θέλω να στείλω σήμερα μέσα από μια βαριά βιομηχανία που μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον, κάνοντας λόγο για κρίσιμο σταυροδρόμι και καλώντας τον κ. Σαμαρά να παρέμβει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους Έλληνες εφοπλιστές, για να στηρίξουν τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, είμαστε αντιμέτωποι με το φάσμα του λουκέτου και της πτώχευσης» τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Θανάσης Δανούσης, ο οποίος εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων που ξεπερνούν τα 800 άτομα.
«Δεν υπάρχει μια κλαδική ναυπηγική πολιτική, το μόνο που ζητάμε είναι να μας δώσουν μια ευκαιρία να ξαναγίνουμε δύναμη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε πως στο θέμα των κλαδικών πολιτικών η ΝΔ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και ζήτησε να υπάρξει μια στρατηγική κλαδικών τομέων που να σχετίζονται με τη γεωγραφία της χώρας.

«Να κοιτάξουμε εξειδικευμένα το κάθε θέμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους πως θα παρέμβει στους Έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τα ελληνικά ναυπηγεία.
Ήδη, πάντως, τα έσοδα των Ναυπηγείων από 37 εκατ. ευρώ το 2008 έχουν μειωθεί στα 17 εκατ. ευρώ για το 2011.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου