Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εισαγγελέας προς πρύτανη: "Αν δεν μας το ζητήσετε δεν μπορούμε να επέμβουμε"


- "Υπάρχουν ευθύνες και για τους διακινητές των λαθρομεταναστών", διαμηνύει ο Α.Πάγος
- "Χώρος έχει βρεθεί για τους μετανάστες", λένε οι γιατροί του Κόσμου
- "Δεν πάμε πουθενά", απαντούν μέχρι στιγμής εκείνοι

Στάση αναμονής φαίνεται να τηρούν όλες οι πλευρές στο θέμα που έχει ανοίξει μετά την κατάληψη της Νομικής από 300 μετανάστες.

Από την άλλη, η είδηση που βγήκε από τη συνάντηση του Πρύτανη του πανεπιστημίου της Αθήνας με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, είναι οτι από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί υπάρχουν ευθύνες για τους διακινητές των λαθρομεταναστών.


Ο πρύτανης εξέφρασε την αγωνία του για να μην υπάρξει βίαια εκκένωση της Νομικής Σχολής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.


Η συνάντηση των δυο έγινε σε θετικό κλίμα, όπως έλεγαν εισαγγελικές πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ότι ο κ. Πελεγρίνης δεν ανταποκρίθηκε στη χθεσινή πρόσκληση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελάκου, να τον επισκεφθεί προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για την κατάληψη της Νομικής, αποδόθηκε από τον ίδιο σε παρανόηση.


Ο κ. Τέντες επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.

Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Χώρος βρέθηκε - Οι λαθρομετανάστες θα πάνε;


Οπως δήλωσε στο Newsit ο κ.Ιωαννης Μουζάλας, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, έχει προταθεί και έχει βρεθεί κτίριο - χωρίς να αποκαλύψει το που για λόγους ασφαλείας - το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής για την μεταφορά των λαθρομεταναστών εκεί.


"Το κτίριο", πρόσθεσε, "βρέθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο και την εκκλησία και είναι μια αξιοπρεπής λύση και δεν είναι προσπάθεια να "θαφτεί" η κινητοποίηση των απεργών πείνας, αλλά ούτε και να περιθωριοποιηθεί."


Πάντως, αργά χθες το βράδυ σε συνομιλία του Newsit με μετανάστες μέσα στο κτίριο η απάντηση σχετικά με την μετακίνηση τους ήταν: "Μ' εμάς δεν μίλησε κανείς!"


Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει δώσει διορία για την απομάκρυνηση των μεταναστών μέχρι το μεσημέρι.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου