Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Πρωθυπουργός


Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 41ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Στο Φόρουμ εκτός από τον Πρωθυπουργό συμμετέχουν 35 ακόμη ηγέτες από όλο τον κόσμο, και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά Φόρουμ για την οικονομία του πλανήτη.

Ο Γ. Παπανδρέου συμμετέχει για δεύτερη φορά κα αναμένεται να μιλήσει σήμερα σε ένα πάνελ στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ.Το θέμα της συζήτησης θα είναι οι «Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις» και ο τίτλος «Ευρώπη: πίσω στο σχεδιαστήριο»; Οι ομιλητές θα συζητήσουν τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη θα μπορέσει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την εξασφάλιση της συνοχής και της ανταγωνιστικότητάς της.


Σε ένα αντίστοιχο πάνελ θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Θέμα του συγκεκριμένου πάνελ θα είναι η ευρωζώνη και το αν μετατοπίζεται από την επιβίωση στην αναγέννηση.


Αστακό θυμίζει το Ελβετικό θέρετρο, στο οποίο βρίσκονται περίπου 2500 επισκέπτες, η παρουσία των οποίων έχει αλλάξει τους ρυθμούς ζωής στην πόλη. Για το λόγο αυτό οι Ελβετικές αρχές έχουν αναπτύξει περίπου 4.000 αστυνομικούς και στρατιώτες, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι πάρα πολύ αυστηρά, ακόμα και για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.


newsday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου