Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Γιατροί ΙΚΑ - Απεργούν την επόμενη εβδομάδα


Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι γιατροί, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά προχωρούν από την 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου οι γιατροί του ΙΚΑ. 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη 4ωρη στάση εργασίας (9.00-13.00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.
«Το νομοσχέδιο αυτό που συνενώνει αδύναμους λειτουργικά και οργανωτικά κλάδους υγείας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, θα υποβαθμίσει την περίθαλψη και θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους γιατρούς» υποστήριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Μ. Βλασταράκος.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Στ. Τσούκαλης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «μειώνει ποιοτικά και ποσοτικά τις υπηρεσίες υγείας και παραβιάζει σε βαθμό κατάργησης τις συλλογικές συμβάσεις». «Αν ψηφιστεί», πρόσθεσε, «τότε οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν μόνο τις νόμιμες εφημερίες (τέσσερις έως έξι το μήνα) και δεν θα δεχτούν να εργαστούν παραπάνω».


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας Λ. Αναγνώστου δήλωσε ότι οι εργαστηριακοί γιατροί και τα μικρομεσαία ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της αναστολής εργασιών, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν την καταβολή των οφειλών τους προς τους συμβατικά συνδεδεμένους ιατρούς από οκτώ έως και περισσότερο από 24 μήνες. Όπως είπε, η οφειλή αγγίζει συνολικά το 1δισ. ευρώ.


Η ΠΟΣΙΠΥ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά πάντων υπευθύνων, είτε ανήκουν στις διοικήσεις των Ταμείων είτε είναι αρμόδιοι υπάλληλοι αυτών και θα συντονίσει όσους εκ των γιατρών και πολυιατρείων μελών της επιθυμούν να καταθέσουν αγωγές κατά των ασφαλιστικών Ταμείων προκειμένου να διεκδικήσουν έντοκα αυτά που τους οφείλονται.


greekmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου