Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Καϊρου


Δεν έφυγε η πτήση της Egypt Air


Δεν αναχώρησε τελικά από το Κάιρο το αεροσκάφος της Egypt Air που ήταν προγραμματισμένο να μεταφέρει Έλληνες που εργάζονται και μένουν στην Αίγυπτο, καθώς το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί και σήμερα στην περιοχή εμποδίζει το προσωπικό της εταιρείας να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της πόλης.


Το αεροσκάφος ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 12:30.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα δεύτερο αεροσκάφος της Aegean θα φτάσει τελικά το μεσημέρι στο «Ελ. Βενιζέλος».


Την ίδια ώρα, σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας τονίζει ότι βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων της Αιγύπτου. Δύο αεροσκάφη C-130, είναι έτοιμα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας εν αναμονή της εντολής του υφυπουργού Εξωτερικών και αρμοδίου σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρη Δόλλη, για την απογείωσή τους με προορισμό την Αλεξάνδρεια.


Ήδη, όπως εξήγησε ο κ. Δόλλης σε συνεντεύξεις του σε ραδιοτηλεπτικά μέσα σήμερα το πρωί, αναμένεται η σχετική άδεια από τις αιγυπτιακές αρχές για την ασφαλή μεταφορά των Ελλήνων που θα θελήσουν να επαναπατριστούν. Περίπου 100 Αιγυπτιώτες της Αλεξάνδρειας έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να φύγουν από την Αίγυπτο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για άλλα 17 άτομα που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Καΐρου.


«Τρομερή δουλειά», όπως διαπίστωσε ο υφυπουργός, έχουν κάνει οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας οι οποίοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συμπατριωτών μας, εφησυχάζοντας τον φόβο τους και ενημερώνοντάς τους για την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής πολιτείας να τους απομακρύνει το συντομότερο δυνατόν από τον τόπο των επεισοδίων. Το ίδιο άμεση ήταν και η δραστηριοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Αίγυπτο.


Ο ίδιος ο κ. Δόλλης άλλωστε δήλωσε έτοιμος να επιβιβαστεί ο ίδιος στο ένα από τα δύο στρατιωτικά αεροσκάφη για να «πάρουμε πίσω τους δικούς μας ανθρώπους».


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου