Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για νέες “Νομικές” και “Άγιους Παντελεήμονες”

Η κυβέρνηση ακολουθεί στο Μεταναστευτικό τακτική στρουθοκαμήλου. Αποδείχτηκε περίτρανα και πάλι, με την «κατάληψη» της Νομικής από μετανάστες. Άπαντες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο ιστορικό κτίριο της Σχολής, αλλά παρακάμπτουν επιμελώς το πώς δημιουργήθηκε το «φαινόμενο Νομική». Βλέπουν το αποτέλεσμα και όχι την αιτία. Βλέπουν το δέντρο και κάνουν πως δεν βλέπουν το δάσος. Αίφνης μάλιστα, ο πρωθυπουργός απεφάνθη ότι η χώρα που κυβερνάει (;) είναι «μπάχαλο».


Πράγματι, την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λαϊκίζει, υψώνοντας επικοινωνιακούς φράχτες στον Έβρο, για να καθησυχάσει τους φόβους της κοινής γνώμης από το μαζικό κύμα μετανάστευσης στην Ελλάδα, «ξεφυτρώνει» κάτω από τη μύτη του, μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας, μια «Νομική». Και επειδή εκεί δεν μπορεί να χτίσει φράχτη, η «λύση Σαρκοζί» (κατέστειλε με βίαιο τρόπο προ πενταετίας τις διαμαρτυρίες μεταναστών στα προάστια του Παρισιού), δεν θα κακοφαινόταν στην κυβέρνηση.


Η τελευταία, αντί να προβεί σε ουσιαστική αυτοκριτική για την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής, ακολούθησε την εύκολη πεπατημένη του εμφυλίου με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα για το ποιος προκάλεσε το «φαινόμενο Νομική». Αποφεύγει όμως, εσκεμμένα, να πεί γιατί άνοιξε τα σύνορα στον Έβρο, ώστε μέσα σε ενάμιση χρόνο να κατεβούν στην Αθήνα τουλάχιστον 120.000 μετανάστες. Ότι στο κέντρο αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη, μεγαλώνουν οι ουρές χιλιομέτρων με μετανάστες που ξημεροβραδιάζονται για άδεια παραμονής και άσυλο. Εν τέλει, θα ήταν προτιμότερο να τους χορηγήσει πολιτικό άσυλο (εκκρεμούν 50.000 αιτήσεις), ώστε οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν νόμιμα για Δ. Ευρώπη. Ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι εκεί θέλουν να πάνε.


Δεν το κάνει όμως, για να μην δυσαρεστήσει τις μεγάλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες που δεν θέλουν πιά ούτε έναν μετανάστη και έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορά τους. Απεμπολώντας όμως, τα εθνικά συμφέροντα, ανοίγει το δρόμο για καινούργιους «Άγιους Παντελεήμονες», μαζικές προσευχές στα Προπύλαια και νέες «Νομικές».


Θανάσης Αργυράκης


Πηγή:
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου